1. Oyun konusunda yardım bilgilendirme

Arkadaşlar merhaba ben oyunu fazla bilmiyorum en azından pvp kısmını
    Pve olarak GS 5700 civarı bi rakama getirebildim oda günlük dungeon atmama fazlasıyla yetiyor
    ama savaş kısmına geldiğimde ne hasar çıkarabiliyorum ne de gelen hasarı karşılayabiliyorum
    npc lerdeki arena itemlerini almak icin gerekli olan arena rating kısmını nasıl kasabilrim max olarak 251 olan seti tamamlıyabiliyorum
    diğer kilitli 270 / 277 itemlerine erişim sağlamam için ne yapmam gerekir ?

2. Arkadaşlar merhaba ben oyunu fazla bilmiyorum en azından pvp kısmını
    Pve olarak GS 5700 civarı bi rakama getirebildim oda günlük dungeon atmama fazlasıyla yetiyor
    ama savaş kısmına geldiğimde ne hasar çıkarabiliyorum ne de gelen hasarı karşılayabiliyorum
    npc lerdeki arena itemlerini almak icin gerekli olan arena rating kısmını nasıl kasabilrim max olarak 251 olan seti tamamlıyabiliyorum
    diğer kilitli 270 / 277 itemlerine erişim sağlamam için ne yapmam gerekir ?
    Merhaba, ayrintili bilgi veremem cunku Arena konusuna 15 yildir hic bakmadim, ancak yazdiklarindan "resilience" denen degerden haberinin olmadigini cikariyorum.

Yillar once su mesajda
    https://forum.warmane.com/showthread...01#post3104301
    temel bilgilerde
    "resilience rating"i soyle aciklamisim:

"PvP ve Resilience Rating
    * PvP = oyuncu oyuncuya karsi carpismalarinda fark saglamak icin Resilience Rating (dayaniklilik/cabuk iyilesme ozelligi) denen bir deger vardir. C ile actiginiz Character penceresinde Defences kisminda en altta görürsünüz. Uzerinizde hic PvP item yoksa en basta sifirdir.
    Honor Point'le alınan zırh ve item'larda str/sta/agi/int gibi standart degerlerin en altinda "improves your resilience rating by XX" diye ne kadar verdigi gözükür.
    Normal dünyada yaratiklara ve zindan boss'larina karsı tamamen etkisizdir, sadece gercek bir oyuncuyla savas sirasinda size hem fazladan vurus gücü, hem de savunma ekler. Character > Defences degerinin üzerinde imleci tutarsanız sahip oldugunuz degerin savunma ve saldiriya ne kadar etki yaptığigini gösterir.
    Karsidaki oyuncuda da oldugu zaman, sizinki onun savunmasini, onun saldirisi da sizin savunma degerlerinizi düsürecektir. Aksi durum olarak karsidaki karakter tümüyle PvE zirh kullanıyorsa, üstü cok iyi bile olsa PvP zirhli oyuncuya yenilmeye mahkumdur."

(Forumda Türkce harfler bozuk ciktigindan tekrar yazdim, okumasi zorsa asil rehberden bak)

Sonuc olarak resilience rating'in yuksek olmali. O 270+ olanlarin PvE olanlarini RAID yaparak ve Frost amblem alarak sahip olabiliyorsun,
    simdi sana gereken PvP olanlari icinse Arena yapman gerekli. Uzerlerinde belli bir "Arena Rating Required" (lazim) diye yazar. Ancak o kadar rating'e ulasinca alabiliyorsun.

Buna ulasmak icin basitce, sanirim en az 2 kisiyle Arena Team (takim) kurup Dalaran'da Sewers denen alt bodrum katindaki goblin NPC'den (takim kurma, maclara katilma ve silahlari alma) islemleri hallediyorsun. Hatirladigim kadariyla 10 mac falan yapinca o rating oluyordu, ama dedim gibi 2009'dan beri hic bakmadim.