1. Lordaeron serverına geçmeyi düşünen arkadaşlar için

Şuan deathwingde oynamaktayım ama biraz sıkıldım gibi. O yüzden lordaeron açılınca yeniden başlamayı düşünüyorum. Benim gibi lordaeronda başlamayı düşünen varsa toplanalım ve bir türk guildi kuralım. Tabi guild işlerinden anlayan biri lazım. Lordaerona geçmeyi düşünenler olarak bu başlıkta horde mu yoksa alliance mı olacağımızı konuşalım ve ona göre geçelim diye düşünüyorum

2. Aynı şekilde ben de Lordaeron serveri açılınca oraya geçmeyi düşünüyorum.Eğer Türk bir guild kurulcaksa, kurucu arkadaşlar bizlere burdan veya yeni bir başlık konu açarakdan da olsa bilgilendirirse iyi olur.

3. Ben de uzun bir aradan sonra sahalara dönmeye karar verdim, hatta kayıt tarihine bakılırsa 5 buçuk yıl olmuş :) Güzel bir guild ortamına hayır demem. Kısa bir süre içerisinde bir karara varalım zaten Legion ek paketi çıkana kadar yeterince ilerleme kaydetmiş oluruz. Ben guild liderliği yapacak zamana sahip değilim maalesef ama genel anlamda her konuda yardımcı olurum. Ben yıllardır Horde oynadığım için Alliance bana daha yakın geldi ama çoğunluğa uyarım. Genelde healer oynarım ama dps olarak da icc'yi bitirmişliğim var - hatta feral druid ile ki ne kadar gıcık bir rotasyonu var bilen bilir :D - O yüzden yetkili bir abi katkıda bulunursa sevinirim.

4. Alliance ya da horde farketmez bana. İkisine de yabancı değilim ama alliancede görevleri avucumun içi gibi bilirim orası ayrı :) diğer serverlardaki gibi türkler parça parça olmasın istiyorum. Zaten az sayıda türk var 10 man raid bile zor çıkıyor bazen. tecrübeli tecrübesiz herkesin katılabileceği bir guild olursa oyunu tam bilmeyenlere de bir şeyler katmış oluruz

5. Eski hesapları silmişler valla daha main açmadım kendime.Bi bakarım popülasyon olarak tutarsa bende katılırım aranıza.

PvP Resto Druid oynamayı düşünüyorum.

Level kasmak biraz zaman alıcak haliyle bakalım onu napacaz.Hiç sevmem level kasmayı :D

6. Eski hesapları silmişler valla daha main açmadım kendime.Bi bakarım popülasyon olarak tutarsa bende katılırım aranıza.

PvP Resto Druid oynamayı düşünüyorum.

Level kasmak biraz zaman alıcak haliyle bakalım onu napacaz.Hiç sevmem level kasmayı :D

Ben de ilk defa 1x xp oranı olan serverda oynayacağım. 5x 7x 10x te kasarken zevkli geliyordu ama şuan ne olur bilemem :D

7. Coin store fiyatları nasıl olacak acaba.

23 coinse hc weapon alamayız burada sanırım.Ben başlamam öyle olursa uğraşılmaz.

8. Umarım alamayız. Bu private server'larda oyunu en kötü etkileyen şey şu donate ile elde edilen gear. Haliyle bir sürü yüksek gearlı berbat adam dolu oluyor raidlerde. Anladığım kadarıyla saçma sapan fos pos farm'ı yapmadan düzgünce raidler ile gear elde edilecek, ki bu realm ile ilgilenmemi sağlayan şey bu. Mount ve benzeri kozmetik şeyler (companion, warglavies of azzinoth vs.) alınsın tabi ama yetenek ile alınan bir şeyin parayla alınması cidden sinir bozucu. Derseniz orjinalde hfc raid boostları falan yok mu, var. Ama buradaki gibi legal bir şekilde değil baya riskli ve pahalı şekilde işliyor o yüzden çok da yaygın değil.

Bir de bu realm'de trinitycore kullanılacak diye okudum. Anlaşılan molten'ın şu anki şaka gibi scriptleri yerine adam gibi raid göreceğiz :)

9. Beni de listeye ekleyin arkadaşlar. Tank warrior oynamayı düşünüyorum ve offspec olarak da dps olacak.

Yukarıda yazılanları okudum. 7 senedir world of warcraft geçmişim var. x1 rate dışındaki tüm serveralrdan hep nefret etmişimdir. Şuan deathwingde oynuyorum rate yüksek diye gözümde fun serverlardan hiçbir farkı yok. O yüzden ayın 25'inden itibaren Lordaeron'da sıfırdan başlamayı düşünüyorum Donate olayına gelecek olursak yeni marketplace sistemine göre donor ve beleş oyuncu farkı aradan kalkacak. Oyunda fazla zaman harcayan herkes fazla puan alacak ve HC raid itemlarına sahip olacak diye okudum. Ancak henüz hazır değil o yüzden bu sistem Lordaeron'da olacak mı bilmiyorum. Bana kalırsa olmaması daha iyi. Herkes emek harcayarak item farmlasın. Böylece global sayfalarında bi ton aptalın "/whisper best achievent, whisper gearscore" gibi saçma sapan kısıtlama sözlerini duymayacağız. Yada BG alanlarında, donation basıp eline Shadowmourne alan 5/5 wrath setli platerların hayvani damage lerini de almayız. Dalaranda kimse donor itemlarıyla fulledikleri 6k+ gs li karakterlerle afk da beklemez. 4s kuralıyla herkes emek harcayıp aktif bir realm olmasına sebebiyet verecek. Ben Kaer'in yerinde olsam bunları da göz önünde bulundururdum. Aksi takdirde Lordaeron'un diğer realmlerden tek farkı xp rate sistemi olacak. Diğer tüm adaletsizlikler burada da yaşanır gider. Zaten resmi açıklamayı okuduğumda kafamda beliren konu olmayacağı yönünde:

Wrath of the Lich King point shop is currently being re-worked, this topic will serve as information, discussion and feedback about what is changing, new limits and removals.

Also note that all prices will be squished to a factor of 10, including point collection.

Removals
    - Profession related items such as materials and patterns
    - Bags
    - Mounts and Companions

Changes
    - Lower end northrend items will cost the same or slightly more
    - Weapons and Armor below item level 200 will no longer be available
    - All bind on equip items removed from the point shops
    - All heroic weapons and armor will be unavailable

Added
    - New items up to item level 271 added with an increased point cost, no heroics available

It will take a while to get these items. Approximately 1.5 to 2 years to fully gear up via points if you maintain your activity rank (TBA)

Reminder, Lordaeron will have no point shop.

This information is subject to change as we gradually release the changes, some items will return to availability once changes and further discussions have happened

Faction olayına da gelecek olursak. PvP oynayan birisi olaraktan ilk tercihim hep Ally olmuştur. Ancak PvE oynayanlar için Horde tarafı daha ağırlıklı basıyor. Eğer PvE oynayacaklar varsa Horde açsın derim. Cünkü orc olsun, troll olsun, tauren olsun hep PvE ağırlıklı ırksal özelliklere sahip. Ancak PvP ağırlıklı oynayacaksanız kesinlikle Alliance olun derim..
    Edited: September 16, 2015

10. Bence pvp için human şart ama pve için en güzel görünen sınıf en iyisi :) Irksal özellikler farkediyor tabii pve için ama max %5 fazladan dps kazandırır o açıdan çok da takılmamak lazım bence. Hatta Warlords of Draenor'da neredeyse hiç farketmiyor ki bence çok güzel bir şey. Ama pvp için human maalesef açık ara en iyi seçim.

11. Ben pve ağırlıklı oynamayı düşünüyorum ama ortak karara göre alliance veya horde açarım. dethallica nın da dediği gibi çok bir şey farketmiyor pve'de. ama her serverda olduğu gibi burada da olacakları söyleyeyim. parayı basan instant 80 yapıp wrathfull seti dizecek. o yüzden ilk 3 4 ay pvp den çok bir şey beklemeyin. Birlikte bir guild kurarsak efendi efendi pve mizi yapar haftalık arenalardan ap mizi alırız. Pve de puglarla olmaz o iş. o reserved bu reserved her şey reserved diyor adam. böyle olunca da item gelmiyor primo düşürüp meslek kasamıyorsun. Toplanıp güzel bi guild oluşturacaksak ben varım. Yoksa loraerona geçmenin hiçbir anlamı yok benim için

12. O zaman katılmak isteyen arkadaşlar buraya yazarsa en azından yeterli sayı olmuş mu görürüz. Sizi bilmiyorum ama her ne kadar İngilizcem Türkçem kadar iyi olsa da anadilimde konuşmak bana daha doğal ve samimi geliyor o açıdan benim tercihim Türklerle oynamak. Katılım açısından şimdiden 5 - 10 kişi olursak gerisi gelir bence. 1x rate'ler sanırım korkutuyor insanı ama kesinlikle 1x rate'li realmlarda oyuncu kalitesi çok daha iyi oluyor. Ayrıca progress bazlı bir realm olduğu için birçok hardcore pve guildi de buraya geçebilir.

13. guild kavgalarına hoş geldiniz :D oğlum işiniz gücünüz yok hala toplanalım derdindesiniz

14. Geçiş olmazsa gelmem la ben :)) 6.5k pve 6.3k pvp var artı bane var lod var rs25hc var bu saatten sonra 1 daha 0 dan kas türklerle kavga et yok öyle olsun böyle gitsin geçiş olursa gelirim ama :))

12 Last