1. Prot Warrior hakkında..

Merhaba arkadaşlar, daha öncelerde tank druid oynadım. Yüksek cana alışkın bi tank olarak sıkılıp prot warr açmak istedim, 5k gear a ulaştım ve icc10 girdiğimde hayal kırıklığı yaşadım. Sonralarda warrior tankın boş olduğunu, istenmediğini, buglı olduğunu öğrendim. İşin aslı bi de bu konuyu açıp kendim biliginize sığınarak görmek istedim. Ben şimdi bu karakteri boşuna mı kastım, Druidden vazgeçmekle hata mı ettim ?

Özet : Tank Druid vs Prot Warrior. ( Raidlerde Main Tank )

2. yo bence kasmakla yanlış yapmadın benim bulunduğum guildde 25 hc de ot genellikle warrior oluyor bu tamamen dodge ve staminayı ayarlamakla alakalı tercih edilen bir class değil gibi gözüksede halen warrior iyidir benim gözümde agro problemi için bir çok kes bug trackerde yazdım ama düzeltildimi bilmiyorum istersen sende gördüğün bugları yazıp fixlenmesinde yardımcı olabilirsin.Tank Druid konusunda her zaman söylediğim bir laf vardır buda benim kendi düşüncemdir Druid'den tank olmaz sadece 25 hc de lk tanklar diger taraflar için uygun değildir staminasının çok olması demek herşeyi yapacağı anlamına gelmez bir tank'ın druid bu konuda sadece healler yorar.

3. "xmcybersss"ın da dediği gibi Druid'den tank olmaz. Warrior ile agro tutmak çok kolay. 3 tane Agro skilin var. Doğru skill sıralamasını kullanarak ve Vigilance'yi de doğru kişiye kullandıgın zaman Taunt cd sıkıntısı dahi yaşamıyorsun. Tank dediğin karakter her zaman kalkan kullanan class ların olmasından yanayım ki bugüne kadar da raidlerde buna dikkat ettim. O yüzden Prot paladin ve Prot warrior dışındaki class lar olan druid ve dk yı tanklık sınıfına sokmuyorum. Full stamina ve defense rating depolayarak Tanklık yapılmaz.

4. "xmcybersss"ın da dediği gibi Druid'den tank olmaz. Warrior ile agro tutmak çok kolay. 3 tane Agro skilin var. Doğru skill sıralamasını kullanarak ve Vigilance'yi de doğru kişiye kullandıgın zaman Taunt cd sıkıntısı dahi yaşamıyorsun. Tank dediğin karakter her zaman kalkan kullanan class ların olmasından yanayım ki bugüne kadar da raidlerde buna dikkat ettim. O yüzden Prot paladin ve Prot warrior dışındaki class lar olan druid ve dk yı tanklık sınıfına sokmuyorum. Full stamina ve defense rating depolayarak Tanklık yapılmaz.
    shield ile bi kere kafasına vuracan hacı bossun yoksa zevki cıkmıyor bence warrior tankda gayet iyi oluyor zaten benim girdiğim raidlerde paladin varken ot oluyor ama tanklıkta sıkıntı yaşamıyor belkide playerlikle alakalıda olabiliyor bu tip durumlar değişkenliklerden biriside bu olabilir.

5. Evet. Eklemek istediğim bir konu ise. Prot warrior PvE den çok PvP de aşırı şekilde imba. Doğru item ve gem rotasyonu ile wrathfull setli hedeflere karşı rahatlıkla 10k+ lı damagelere ulaşabiliyorsunuz. PvE de ise mele damage vuran bosslara karşı aşırı şekilde avantajlı. Yine talentten gelen bir özelliği sayesinde warrior belirli range içeriisndeki party/raid arkadaşlarını ilk spell saldırıdan koruyabilme özelliğine sahip yani saldırı geldiğinde direk geri püskürtüyor Wotlk heroic dungeonlarda zamanında çok yararlı oldu. Ve yine büyük BG ler olan AV, gibi IOC gibi alanlarda toplu kapışmalarda raidin ortasında durarak bu özelliği kullanmak ekstradan yarar sağlamakta. Bu yorumlardan istinaden Druid ile DK dan tank olmaz dedim ancak yanlış anlaşılmasın, o karakterlerden de tank olabilir ve herkes istediği karakteri seçmekte özgür ancak her mmorpg oyun mantığında olan Kalkan'ın koruma özellği Wow'da da aşırı şekilde kendini gösteriyor ve ciddi şekilde farkettiriyor. İlla druid oynamak isteyen varsa da oynayabilir. En fazla staminaya sahip olabilen tek karakter druiddir. Bir raidde 120k hpli druid görmüştüm özel buffını açtıgında. Bir warrior asla o hp ye ulaşamaz , Last Stand skilini kullansa dahi :))

6. Evet. Eklemek istediğim bir konu ise. Prot warrior PvE den çok PvP de aşırı şekilde imba. Doğru item ve gem rotasyonu ile wrathfull setli hedeflere karşı rahatlıkla 10k+ lı damagelere ulaşabiliyorsunuz. PvE de ise mele damage vuran bosslara karşı aşırı şekilde avantajlı. Yine talentten gelen bir özelliği sayesinde warrior belirli range içeriisndeki party/raid arkadaşlarını ilk spell saldırıdan koruyabilme özelliğine sahip yani saldırı geldiğinde direk geri püskürtüyor Wotlk heroic dungeonlarda zamanında çok yararlı oldu. Ve yine büyük BG ler olan AV, gibi IOC gibi alanlarda toplu kapışmalarda raidin ortasında durarak bu özelliği kullanmak ekstradan yarar sağlamakta. Bu yorumlardan istinaden Druid ile DK dan tank olmaz dedim ancak yanlış anlaşılmasın, o karakterlerden de tank olabilir ve herkes istediği karakteri seçmekte özgür ancak her mmorpg oyun mantığında olan Kalkan'ın koruma özellği Wow'da da aşırı şekilde kendini gösteriyor ve ciddi şekilde farkettiriyor. İlla druid oynamak isteyen varsa da oynayabilir. En fazla staminaya sahip olabilen tek karakter druiddir. Bir raidde 120k hpli druid görmüştüm özel buffını açtıgında. Bir warrior asla o hp ye ulaşamaz , Last Stand skilini kullansa dahi :))
    içi boş olan druid ile 120k hp yapmak önemli olmuyor emin ol bende tank druid vardı biliyorsun crashdan önce butun speclere sahiptim full olarak fakat şunu gördüm tank druid oldugunda heal zorlamaktan başka bir işe yaramıyorsun açıkcası sadece heal yoruyor adam stabil tutacam diye bir şekilde sürekli heal atmaya çalışıyor bir müddet sonrada ya mana sorunu oluyor ya diger playerleri heallayamıyor özellikle icc konusunda ama paladin yada warrior gibi classlarda bu böyle değil dk tank oynayanlara saygım var agro tutmayı bildikleri sürece tabiki bir çogu ezbere oynadıgı için dk agrosu problemli diyor sadece :) taunt atmak ile tuttuklarından sanırım oda :) ama Pvp 'de ve Pve de tek geçeceğim class prot warrior gerçekten hem zevkli hemde oynaması güzel class biraz prof olmak lazım tabikide :)

7. aggro bug ı düzeltildiyse her sınıf gibi oynanabilir. biraz ustalaşmak ve doğru gem+ench kombinasyonunu yakalamak kaydıyla. her tank, bilenin elinde istenileni verir ama aggro bug bir tank için vazgeçme sebebidir. iyi araştır derim.

en kolay istenileni ise paladin verir.
    Edited: October 6, 2015

8. "xmcybersss"ın da dediği gibi Druid'den tank olmaz. Warrior ile agro tutmak çok kolay. 3 tane Agro skilin var. Doğru skill sıralamasını kullanarak ve Vigilance'yi de doğru kişiye kullandıgın zaman Taunt cd sıkıntısı dahi yaşamıyorsun. Tank dediğin karakter her zaman kalkan kullanan class ların olmasından yanayım ki bugüne kadar da raidlerde buna dikkat ettim. O yüzden Prot paladin ve Prot warrior dışındaki class lar olan druid ve dk yı tanklık sınıfına sokmuyorum. Full stamina ve defense rating depolayarak Tanklık yapılmaz.
    Herşeyden önce Crashtan sonra druid oyunun en iyi main tanklarından biridir,Druidden tank olmazı neye göre söylüyorsunuz hiç 25 heroic tankladınızmı merak ediyorum.Druidin diger classlardan farkı daha fazla hp daha az avoidence(Parry Olmadıgı icin) olmasıdır ki buda healerları yormaz aksine kolaylaştırır çünkü yiyecegi damage bellidir cogu zaman damage i yer evet ama +100k stabil hp den dolayı tek yeme şansı hiçbir zaman yoktur...25 normalde dahi ben mt iken 2 saniyeligine tauntlayıp tek yiyen +6k gearlı off tanklar gördüm buda druidin zayıf olmadığını gösterir.Ayrıca Dignity ve RoyalBloodline guildlerinin Main tankları druiddir ki her runda(Haftada 4 lod run) kesin bi druid main tankları bulunuyor.

9. 0 tecrübe ile insanları yanlış yönlendirmeyin Druidden tank olmaz diye bi cümle kurmuşsun ben utandım senin adına . Crashdan sonra çaldıgınız coins yetmedimi tüm specleri full bi druid açmaya tekrardan ? komiksiniz .

10. Cevaplarınız ve ilginiz için teşekkürler arkadaşlar. Oyun içinde de biraz araştırma yaptıktan sonra Druid'e dönmeye karar verdim. Herkese bol şans, iyi eğlenceler.

11. Herşeyden önce Crashtan sonra druid oyunun en iyi main tanklarından biridir,Druidden tank olmazı neye göre söylüyorsunuz hiç 25 heroic tankladınızmı merak ediyorum.Druidin diger classlardan farkı daha fazla hp daha az avoidence(Parry Olmadıgı icin) olmasıdır ki buda healerları yormaz aksine kolaylaştırır çünkü yiyecegi damage bellidir cogu zaman damage i yer evet ama +100k stabil hp den dolayı tek yeme şansı hiçbir zaman yoktur...25 normalde dahi ben mt iken 2 saniyeligine tauntlayıp tek yiyen +6k gearlı off tanklar gördüm buda druidin zayıf olmadığını gösterir.Ayrıca Dignity ve RoyalBloodline guildlerinin Main tankları druiddir ki her runda(Haftada 4 lod run) kesin bi druid main tankları bulunuyor.
    oynamadıgım class yada söyle diyim druidin oynamadığım türü kalmadı crashdan öncede sonrada :) ayrıca ben dediklerimde yanlışlık görmüyorum druid tank için halen olmayacağından yanayım 25 hc de lk haric diger yerler için tutulan bir tank tipi değil ben heal oynarken druid tank geldiğinde rdf hc de bile bi bok yapabildiğini görmedim herkes noobda bi tek senmi prosun bunu anlayamadım ben simdi buradaki ?
    0 tecrübe ile insanları yanlış yönlendirmeyin Druidden tank olmaz diye bi cümle kurmuşsun ben utandım senin adına . Crashdan sonra çaldıgınız coins yetmedimi tüm specleri full bi druid açmaya tekrardan ? komiksiniz .
    Kimin Coinslerini çalıp da druid açmışım ben pardon Priest ile oynayan adamın druid açma olasılıgı nedir ayrıca ?

12. oynamadıgım class yada söyle diyim druidin oynamadığım türü kalmadı crashdan öncede sonrada :) ayrıca ben dediklerimde yanlışlık görmüyorum druid tank için halen olmayacağından yanayım 25 hc de lk haric diger yerler için tutulan bir tank tipi değil ben heal oynarken druid tank geldiğinde rdf hc de bile bi bok yapabildiğini görmedim herkes noobda bi tek senmi prosun bunu anlayamadım ben simdi buradaki ?

Kimin Coinslerini çalıp da druid açmışım ben pardon Priest ile oynayan adamın druid açma olasılıgı nedir ayrıca ?

Adam mı hani nerde ? bu sana son cevabım çünkü daha yazdıklarımı anlayamıyorsun . crashdan sonra sen ve Shaman Offli arkadaşınla birlikte çaldıgınız coinslerle priest oynuyorum dedin onu komple donatelemedin mi ?(Oflli kendi söyledi ss mevcut) . gerçi crashdan öncede aynı full donate ile oynuyordun . senin Druidden tank olmaz demen gayet normal oyundan zerre anlamadıgın için . Şimdi buna cevap olarak da yazıcaksın küçük beyninle hemen lod ve rs aldım diye :D carried bi.. yazıcam anlamıcaksın daha ingilizcen bile yok yani gayet normal aslında oyunu anlamaman :D zamanın da donate everdigin paraları ingilizce kursuna gitseydin eger belki ozaman böyle olmazdın :D fazla uzatmıcam buda son cevabım zaten .
    Edited: October 7, 2015

13. Adam mı hani nerde ? bu sana son cevabım çünkü daha yazdıklarımı anlayamıyorsun . crashdan sonra sen ve Shaman Offli arkadaşınla birlikte çaldıgınız coinslerle priest oynuyorum dedin onu komple donatelemedin mi ?(Oflli kendi söyledi ss mevcut) . gerçi crashdan öncede aynı full donate ile oynuyordun . senin Druidden tank olmaz demen gayet normal oyundan zerre anlamadıgın için . Şimdi buna cevap olarak da yazıcaksın küçük beyninle hemen lod ve rs aldım diye :D carried bi.. yazıcam anlamıcaksın daha ingilizcen bile yok yani gayet normal aslında oyunu anlamaman :D zamanın da donate everdigin paraları ingilizce kursuna gitseydin eger belki ozaman böyle olmazdın :D fazla uzatmıcam buda son cevabım zaten .
    hahahaha çok güldürdün beni ya crashdan önce ben full druid ile oynarken 0 donate vardı üstünde boş muhabbet yaptığın buradan belli benim ona tek donatem staff oldu o kadar boşuna kendini parçalama koçum offli ile coins çalan ben değilim sefa bildiğin bi muhabbet yok bari osuruktan teyyare muahbbet yapma ben o priesti arkadaşımdan aldım hatta bu üyelik üstünde boşuna konuşuyorsun götünü kaşıyorsun sadece sendeki beyin nohut kadar olduğu için anlayabilmenide beklemiyorum zaten ingilizcem yokmuş hayırdır benim yanımda mı yaşıyorsunda biliyorsun bunu ? oyuna para verecek olsaydım gider warrior açar sm alırdım ama senin gibi küçük beyinliler bunu hiç bi zaman anlamaz.

14. oynamadıgım class yada söyle diyim druidin oynamadığım türü kalmadı crashdan öncede sonrada :) ayrıca ben dediklerimde yanlışlık görmüyorum druid tank için halen olmayacağından yanayım 25 hc de lk haric diger yerler için tutulan bir tank tipi değil ben heal oynarken druid tank geldiğinde rdf hc de bile bi bok yapabildiğini görmedim herkes noobda bi tek senmi prosun bunu anlayamadım ben simdi buradaki ?

Dostum Druid her türlü fiziksel damage'a karşı dayanıklıdır ki ICC'deki bossların coğu fiziksel vurur,fiziksel vurmayan bosslara karşıda yüksek staminasından dolayı rahatlıkla dayanabilmektedir.Rdf HC de bir bok yapabildigini görmedim demişsin merak ediyorum sen bi rdf hc de ne bekliyorsun bir tanktan ve diger tanklardan az yaptıgı şey ne?Herkes noob bi tek senmi prosun demişsin böyle bir lafım olmadı zaten sadece tecrübem var dedim druid tank oynayan biri olarak sense muhtemelen bi kaç kere donate bir druid tankı deneyip bırakmış birisin bu konuda yorum yapıp yanlış yönlendirmen bile hata :)

15. Dostum Druid her türlü fiziksel damage'a karşı dayanıklıdır ki ICC'deki bossların coğu fiziksel vurur,fiziksel vurmayan bosslara karşıda yüksek staminasından dolayı rahatlıkla dayanabilmektedir.Rdf HC de bir bok yapabildigini görmedim demişsin merak ediyorum sen bi rdf hc de ne bekliyorsun bir tanktan ve diger tanklardan az yaptıgı şey ne?Herkes noob bi tek senmi prosun demişsin böyle bir lafım olmadı zaten sadece tecrübem var dedim druid tank oynayan biri olarak sense muhtemelen bi kaç kere donate bir druid tankı deneyip bırakmış birisin bu konuda yorum yapıp yanlış yönlendirmen bile hata :)
    Öncelikle senin dostun değilim bu bir ikincisi de senin domates dedigin karakterde ben 1 tek donateyi staff ile yaptım bunu o küçük beynine nasıl sokmak istersen sokabilirsin üçüncü olarak oyunu öğrettiğim insan sayısını unuttum ben artık ya :) ayrıca arkadaş kararını vermiş bu saatten sonra yazacağım birşey yok iyi oyunlar açan arkadaşa

12 Last