WoW'un P2W olmadigini biliyorum ama Warmane P2W mi ? Sanirim hesabi premium yapabiliyormusuz. Avantajlari nedir acaba? (Turkce karakterler olmadigi icin böyle yazdim yanlis anlasilmasin.)
'); document.write(''); var yuipath = 'clientscript/yui'; var yuicombopath = ''; var remoteyui = false; } else // Load Rest of YUI remotely (where possible) { var yuipath = 'https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/yui/2.9.0/build'; var yuicombopath = ''; var remoteyui = true; if (!yuicombopath) { document.write(''); } } var SESSIONURL = ""; var SECURITYTOKEN = "guest"; var IMGDIR_MISC = "warmane/misc"; var IMGDIR_BUTTON = "warmane/buttons"; var vb_disable_ajax = parseInt("0", 10); var SIMPLEVERSION = "422"; var BBURL = "https://forum.warmane.com"; var LOGGEDIN = 0 > 0 ? true : false; var THIS_SCRIPT = "showthread"; var RELPATH = "showthread.php?goto=nextoldest&t=338376"; var PATHS = { forum : "", cms : "", blog : "" }; var AJAXBASEURL = "https://forum.warmane.com/"; var CoTTooltips = { rename: true, icons: false, iconsize: 15, qualitycolor: true, overridecolor: { spells: '#839309', items: '', npcs: '#fff', objects: '#fff', quests: '#ffb100', achievements: '#fff' } }; // -->
WoW'un P2W olmadigini biliyorum ama Warmane P2W mi ? Sanirim hesabi premium yapabiliyormusuz. Avantajlari nedir acaba? (Turkce karakterler olmadigi icin böyle yazdim yanlis anlasilmasin.)
Bağış (donate) yaptığında karşılığında coins alıyorsun.
Bir de ücretsiz olarak 1000 Achi üstü olan herkesin toplayabildiği puan var.
Sadece Lordareon'da puan kullanılmıyor.
Yine sadece Lordareon'da coins'lerle sadece binek (mount), non combat pet vb oyuna etki etmeyen şeyler alabiliyorsun.
Coins'leri ayrıca karakter ve guild ismi değişimi, taraf değişimi, dış görünüş değiştirme vb işler için kullabiliyorsun.
Diğer realm'lerde hem coins hem puan ile her şeyi yapman mümkün.
Puan'la alınabilen silah ve zırhlar belli bir lvl'a kadar, daha üstünü yalnız coins'le alabiliyorsun.
P2W Pay to win, parayı ödeyen kazanır (düdüğü çalar) hali Lordareon dışındakiler için geçerli. Ancak epey bir ödeme yapman gerekiyor.
Bunun dışında bağış yapıp premium üye olduğunda;
- Icecrown'da normal üyeler sıra beklerken sen beklemeden içeri alınıyorsun.
- Karakter alıp/satma yapabiliyorsun.
- Yukarıda anlattığım şeylere kullanabilirsin.
- Arada (en son 2-3 yıl önce yapmışlardı) oynanmayan karakterleri siliyorlar. Bundan etkilenmiyorsun.
- Premium olarak destek konusunda daha avantajlısın.
Ayrıca Warmane'in masraflarına katkıda bulunuyorsun. Sonuçta aylık 1000$ veya belki fazlası masrafları oluyor. Damla damla da olsa katkıda bulunmak gerek ki oynamaya devam edebilelim.
Sayın hocam Icecrown'un oyuncu sayısı daha fazla. Icecrown'un P2W mantığını tam olarak anlayamadım, P2W olan bir realmin oyuncusu nasıl oluyor da daha fazla oluyor? Kısacası baştan aşağı P2W olan bir karakter gelipte bize tek atıyor mu?
P2W olarak düşünme.
Eskiden de Molten zamanında (Warmane Arena Tournament ile birleşmeden önce) Ragnaros ve Sargares diye x20 server'lar en kalabalık olanlardı. Instant 80 olanlar sırf PvP olduklarından o ilgiyi toplamıyor ama PvP/PvE bir arada olunca ve çoğu şey de düzgün çalışınca talep o yöne oluyor.
Lordareon 1 yıl önce açıldığında henüz Ragnaros ve Deathwing (x7'ydi) Icecrown adıyla birleşmeden önce 12000 kişi Lordareon'daydı +4000 de sıra olurdu.
Icecrown şu an Lordareon'dan daha önde, ICC var, daha hızlı lvl kasıyorsun. Bu da herkesi oraya çekiyor.
Ben hariç. Benim Ragnaros ve Deathwing'de tonla 80'im vardı, ikisi birleşince sayısız karakter aynı yerde birikti. Şu an orada oynamak benim için anlamsız. Lordareon'da açıldığı günden beri oynuyorum halen 80'im yok.
Açıkçası şu an üstü full donate olan birisi nasıl bir sonuca yol açıyor bilemiyorum. Ama sayıya bakarsan insanlar orada oynamaktan memnun.
Kısmen P2W. Donate yapıp en iyi gearı alan çokca mevcut fakat o gearları alıp birşeyleri başarmış kişiler o gear olmadanda o noktalara gelebilirler, gear belli yere kadar taşıyor seni, bu PvP için geçerli ve aynı gearı kasmak insanları zorlamıyor eğer işlerini yapıyorlarsa. Vote olayını Kocabey açıklamış RS25 ve ICC25 eşyalarını vote biriktirerek alabiliyorsun (28-30 arası, günlük min 0.8 geliyor 1k achi kastıktan sonra.). PvE ye gelince P2W lik bir olay yok.
Eğer ben item için uğraşmak istemiyorum diyorsan coin ile item alabilirsin. Fakat raidlere girip öyle item yaparım diyorsan coin almana gerek yok. Birde 200k gold kasıp goldu coine satıp coinle itemde alabilirsin.