1. Szukam gildii oraz rekomendacji serwera

Cześć! Chcialam wrocic do wowa, ktorego pamietam sprzed lat :D ktory z serwerow jest przez Was najbardziej polecany? Wieki temu gralam na serwerze atlantiss (4.3.4, x3) - chcialabym zeby serwer tutaj mial podobny rytm, z tego co widze to wybor mam pomiedzy x1 oraz x5, wiec jest rozstrzal xD

Chcialabym zapytac ktory z serwerow jest lepszy pod katem community - onyxia czy lordaeron? Gram w sumie wszystkiego po trochu, glownie pve/achievement runy, czasem pvp, mainuje huntera ale jezeli potrzebne sa w Waszych gildiach inne klasy to mam mocne can-do attitude xD

Po zamknieciu atlantiss gralam glownie na retail, wiec musze zbudowac tutaj postac od nowa </3 ale z fajna gildia to bedzie sama przyjemnosc :D zapraszam do wątku!

2. Polecam realm Icecrown po stronie alliance znajdziesz sporo polskich guildi.

3. Nie znam sie na Icecrown'ie ale po stronie Onyxii sam widzialem ze jest z ~7 polskich gildii. Bractwo Stali,W A T A H A, Cichociemni, Strefa Never AFK, Brain Required, Destruction Crew i Wipecraft. Osobiscie gralem z ludzmi z tych pierwszych czterech i na ogol było sympatycznie, wiec napewno cos znajdziesz dla siebie! Nie jestem pewny jednak czy kazda z nich prowadzi aktywnie rekrutacje, ale czasem cos sie przewija na globalu. Jestem pewien tez ze jesli sie zareklamujesz to ktos do Ciebie napisze.
    EDIT: to jest po stronie Alliance
    Edited: February 23, 2026