1. Wotlk, Cata, Mop yenilikleri

Bu gün Warmane 2016 planları üzerinde bir duyuru yayınladı. Frostwolfda oynayan Herkes gibi bende dört gözle MoP Ek paketinde bir yenilik bekliyordum ve en sonunda Warmane Ekibi 26 ocakta 5.4.8'in geleceğini söyledi. Bunun dışında Wotlk ile ilgili yeni haberlerde var. Elbet belki okumuşsunuzdur lakin ben gene de yeni güncellemelerle ilgili bir duyuru yapacağım.

-Lordearon-

Lordearon x1 blizzlike realm olmak dışında oyuncuların isteklerini yerine getiren bir server haline geldi. Oyuncuları dinleyen Warmane ekibi Lordearon serverına Refer-A-Friend, Race change, Faction change, Recustomization Character gibi seçenekler sunacak. Ayrıca Marketplace fiyatlarını aşağı çekecek. Ekibin bir diğer düşüncesi ise Transmog sistemini oyuna getirmek.

-Deathwing ve Ragnaros

Warmane ekibi oyun daha akıcı oynanabilsin diye bu iki serverı birleştirme kararı almış. Bu süreç içerisinde Karakter transferi bedava olacak ve ayrıca Kazanılan başarılar, Binekler, para, Guildler silinmeden taşınabilecek.

-Cataclysm

Catacylsm serverlarını MoP'a çevirme kararı almışlar. Catacylsme olan ilginin azalması ve 3 paket yerine 2 pakete üzerine yoğunlaşma isteklerinden dolayı Catacylsm ile uğraşmayı kesecekler.

-Frostwolf-

-Scarlet Monastary HC (90 level) açılacak
    -ToT HC gelicek ve bir kaç hafta sonra SoO raidinin ilk kanadı gelecek.
    -Yeni Sezon, yeni Prideful pvp seti. (Conquest puanları resetlenebilir bence elinizde tutmayın)
    -Battle for Gilneas, Deepwind Gorge, Alterac Valley ve Silvershard Mines Battle groundları açılacak
    -Karakter sınıflarıyla ilgili kritik hatalar düzelecek
    -Lordearonun veri tabanını kopyalayarak yeni düzenlemeler gelecek. (Northrend, eski raid-dungeonlar ve görevler düzenlenip hepsi açılacak)

Son olarak Ekip Mists of Pandaria üzerinde daha çok çalışmaya gayret göstereceğini söylemiştir.

2. Cataclysm serverında emek veren binlerce oyuncuya ne olacak. Millet donorla o kadar item aldı afedersin de o itemleri g.tlerine mi sokcak adamlar ? Bunların yaptığı o.çocukluğundan başka bişey değil.

3. wotlk için serverlerin birleştirilmesi bence yerinde bi karar olmuş böylece player sayısı artacak ve oradaki oynayanlarda rahat edecek böylece türklerin bi araya gelmesi daha fazla artacak diye düşünüyorum iyi olur inşallah herkes için

4. Cataclysm serverında emek veren binlerce oyuncuya ne olacak. Millet donorla o kadar item aldı afedersin de o itemleri g.tlerine mi sokcak adamlar ? Bunların yaptığı o.çocukluğundan başka bişey değil.
    Karakterler sabit kalacak. Sadece server güncellenecek.

5. aynen ben 1200 coin harcadim cataya ne olacak peki? geri vericekler mi
    Geri vermelik bir duruma gerek kalmayacak. Varolan karakterlerinle oynamaya devam edebileceksin

6. Cataclysm serverında emek veren binlerce oyuncuya ne olacak. Millet donorla o kadar item aldı afedersin de o itemleri g.tlerine mi sokcak adamlar ? Bunların yaptığı o.çocukluğundan başka bişey değil.
    Retailde oynasan ne olacak peki orası icinde oyuna para yatırıorsun yeni bi güncelleme geldimi eski itemleri alıp yeni itemlermi veriyorlar sana sanıyorsun her türlü pvp de pve de level upda yeniden yapıyorsun ha şimdi çıkar dersin burası retail değil o zaman bende sana şunu derim pvp serveri icin bu kadar para yatırmak neden peki :)

7. Coins konusunda haklısın belki.Ama giden emeğe ne olucak?.Bir çok arkadaşta coini emeği ile kasmıştır zaten.

Ha bu haberden sonra ben catayı bırakmayı düşünüyorum.Biraz fl hc yapabilirsem yaparım.Ondan sonra mop ve wotlk ya geçeceğim.

8. en mantıklısı wotlk warmane için bence digerlerinde oynanmaz bile açık konuşmak gerekirse millet merak sarıp oynuyor hüsran biz senelerdir diyoruz wotlk tam oturmadı ki digerleri otursun suanda bile lordaeron'u fixliyorlar diger taraflar halen bertaraf bi sekilde fixleme yapacaksan ptr de yap sonra yavas yavas uygula hepsine isteyen 1xde oynar isteyen 12x de isteyen 20 xde bu da ayrı bi saçmalık bana göre

9. Retailde oynasan ne olacak peki orası icinde oyuna para yatırıorsun yeni bi güncelleme geldimi eski itemleri alıp yeni itemlermi veriyorlar sana sanıyorsun her türlü pvp de pve de level upda yeniden yapıyorsun ha şimdi çıkar dersin burası retail değil o zaman bende sana şunu derim pvp serveri icin bu kadar para yatırmak neden peki :)
    Öncelikle ben hiç para yatırmadım diğer arkadaşlar için konuşuyorum. Yalnız geceleri uyumayıp kastığım o kadar karakterim o kadar itemim varken gelipte bana adamların yaptığının doğru bişey olduğunu söyleyemez kimse. Zaten ben Mop oynamak istesem orda karakter açardım ki zaten orda da baya sağlam karakterlerim ver Mop sıkıcı geldiğinden Cataya başladım. Adamlar ya wotlk ya mop oynucaksın diye diretiyo şu an. Wotlk çıkalı 8 yıl olmuş sıkıldım ondan da. Şimdi birisi çıkıp dicek zaten catada oynayan yok ne gerek var. Serverda aylarca hiçbir yenilik yapmazsam tabi kimse oynamaz. Oynayan bilir hala çoğu 80-85 questi buglu. Neyse çok uzun oldu bu gidişle bırakıcam oyunu. Herkese iyi oyunlar

10. Kaer mesajında diyor ki:
    "Keep in mind that this is a proposition for both Neltharion and Warsong, it is not an announcement and community feedback will be the primary factor before we make a decision."

Bu karar henüz duyurulmadı, sizlerin ne düşündüğünü öğrenmek istiyoruz, kesin kararımızı ona göre vereceğiz.

"I stress again Cataclysm will NOT be upgraded if majority of Cataclysm community will not support the proposition."

Eğer Cata'da oynayanların çoğunluğu bunu istemezse MoP'a yükseltmeyeceğiz.

Ama, diyor:
    "Our current manpower and resources prevent us from working effectively on all 3 expansions at once. If we spread development equally across all 3 expansions, it will be a matter of time until quality degrades on all of them. Please be considerate in your feedback."

Üç ayrı paketle aynı anda uğraşmak ekibimiz için zor oluyor, işleri üçe bölmemizi gerektiriyor, bu da kaliteyi düşürüyor. Lütfen kararınızı verirken bunu göz önünde bulundurun.

http://forum.warmane.com/showthread....ospective-2016

Şu ana kadar çoğunluk sizler gibi MoP'a geçişe karşı.

11. Kaer mesajında diyor ki:
    "Keep in mind that this is a proposition for both Neltharion and Warsong, it is not an announcement and community feedback will be the primary factor before we make a decision."

Bu karar henüz duyurulmadı, sizlerin ne düşündüğünü öğrenmek istiyoruz, kesin kararımızı ona göre vereceğiz.

"I stress again Cataclysm will NOT be upgraded if majority of Cataclysm community will not support the proposition."

Eğer Cata'da oynayanların çoğunluğu bunu istemezse MoP'a yükseltmeyeceğiz.

Ama, diyor:
    "Our current manpower and resources prevent us from working effectively on all 3 expansions at once. If we spread development equally across all 3 expansions, it will be a matter of time until quality degrades on all of them. Please be considerate in your feedback."

Üç ayrı paketle aynı anda uğraşmak ekibimiz için zor oluyor, işleri üçe bölmemizi gerektiriyor, bu da kaliteyi düşürüyor. Lütfen kararınızı verirken bunu göz önünde bulundurun.

http://forum.warmane.com/showthread....ospective-2016

Şu ana kadar çoğunluk sizler gibi MoP'a geçişe karşı.
    Bende Cataclysm serverlarının kapatılmasına karşıyım. İki yıl kadar cataclysm oynadım ve çok keyifli zamanlar geçirdim. Ama server performansı daha iyi olacaksa sadece 2 paket üzerinde durmalarını tercih ederim. Sonuçta hepimiz güncelleme gelmeyen serverlardan bir süre sonra sıkılıp yeni arayışlar içine giriyoruz. O yüzden MoP serverları üzerinden daha çok keyif alacağımızı umuyorum.

12. Ben Mop serverında daha çok eğlenceğimi düşünmüyorum şahsen. Bana kalırsa en dandik ek paket MoP(Havuçtan boss vb.) bunu veriler de gösteriyo zaten. Zaten mop oynamak istesem dediğim gibi orda da karakterim var. Ve bence warmane burada sadece işten kaytarmak istiyor. Ben şahsen bu ekibin sözünü tuttuğunu çok ender görüyorum. Hesapta şimdiye catada çoktan Rf açık olacaktı. Zaten adamlarda şu tarihte bunu yapıcaz bu tarihte bunu yapıcaz diye bi olay yok. Yapıcaz diyolar, yapıcaksınız da ne zaman ? Bana kalırsa bu ekip yakındır MoP serverlarını da kapatmak isteyecek nede olsa artık Lorderon var. Ayrıca bide bu işin duygusal boyutu var. Catadan mopa geçen insanlar Gurthalakla Raid yapamayacağına göre yeni arayışlara yeni Donorlara girişecek tabi bunun sonucunda Warmane cebe para indircek. Bir şey daha var, Lorderona aylar içerinde yüzlerce fix getiren ekip Lorderon açılana kadar nerdeydi acaba. iyi oyunlar

13. MOP serverları ne yazık ki tutulmuyor LK da bir süre sonra sıkıyor. En iyidi2.4.3 bi server açsınlar :)

14. Ben Mop serverında daha çok eğlenceğimi düşünmüyorum şahsen. Bana kalırsa en dandik ek paket MoP(Havuçtan boss vb.) bunu veriler de gösteriyo zaten. Zaten mop oynamak istesem dediğim gibi orda da karakterim var. Ve bence warmane burada sadece işten kaytarmak istiyor. Ben şahsen bu ekibin sözünü tuttuğunu çok ender görüyorum. Hesapta şimdiye catada çoktan Rf açık olacaktı. Zaten adamlarda şu tarihte bunu yapıcaz bu tarihte bunu yapıcaz diye bi olay yok. Yapıcaz diyolar, yapıcaksınız da ne zaman ? Bana kalırsa bu ekip yakındır MoP serverlarını da kapatmak isteyecek nede olsa artık Lorderon var. Ayrıca bide bu işin duygusal boyutu var. Catadan mopa geçen insanlar Gurthalakla Raid yapamayacağına göre yeni arayışlara yeni Donorlara girişecek tabi bunun sonucunda Warmane cebe para indircek. Bir şey daha var, Lorderona aylar içerinde yüzlerce fix getiren ekip Lorderon açılana kadar nerdeydi acaba. iyi oyunlar
    Artık orjinal wow oyuncuları bile wotlk tadında bir ek paket arıyor. Blizzard sırf oyuncuların istek ve arzularını dinleyerek ''legion'' adında yeni bir ek paket çıkardı ki oyuncular tekrar TBC ve WoTLK deneyimlerini tekrar yaşayabilsinler diye. Çünkü wow, WoD eklentisiyle Single player Role-playing haline dönüştü.

Warmane de bence bunun farkına vardı ve Lordearon üzerinde durmaya başladılar. Oyun içi sosyalliğin, En sağlam PvE'ye sahip, Pve eşyalarıyla PVP eşyalarının kombine edilmesi, Her silahın taşlanabildiği ve zorluk açısından oyuncuyu farklı alternatiflere yönelten tek paket.

Şimdi blizzardın yaptığını onlar yapıyo ve oyuncuları dinliyorlar. Lordearona Transmog sistemi gelebileceğine bile ihtimal vermişler. Gelecekte neler olur siz düşünün.

15. Cataclysm'i değiştirme kararından vazgeçmişler. Tekrar Cataclysm üzerinde çalışmaya başladıklarını bildirdiler.

12 Last