Готов съм да поспорим. Ако си следял/а темите на Молтен, доста често споменават, че атаките, които се причиняват не са от други сървъри. Не един и два пъти е писано :P
Отдавна съм си задоволил любопитството да разбера, за "чий" се правят тези атаки. Оказа се, че те се правят предимно върху платформи, при които се наливат сериозни суми. Благодарение на дарителите Молтен получава информация и лични данни, които са упоменати в картите, акаунти etc. Данните се пазят, за да може Молтен да има гаранции и доказателства, в случаи на въртене на далавери, кражби и тем подобни :). Най - прост пример давам за Steam - платформа, която няма общо с WoW. Тъй като използвам платформата и като регистриран абонат получавам обявления и новини за нея се натъкнах именно на подобно съобщение, което потвърждава тезата ми - Steam системата е била пробита и са били нанесени щети върху архивите с данни от дебитни, кредитни и т.н карти през които е било осъществена транзакция.
+ Това няма как, като спрат сървърите и сайта за няколко часа или дори за ден, това едва ли би накърнило популацията на Молтен. Все пак, не само Молтен получават пробиви в системата. :)
П.С. Извинявам се, ако не се схваща на пълния смисъл на това, което се опитах да кажа, но ако трябва да обяснявам в детайли,няма да се занимавате да го четете :D:D